02 Ιούλ Κοσμιρί
Posted at 19:15h
in πίτες
- 300 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 g φέτα, θρυμματισμένη
- 150 g βούτυρο
- 400 ml γάλα
- 3 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ με το υπόλοιπο καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μεγάλου ταψιού.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά (γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή).
3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ρευστό χυλό.
4. Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C, για περίπου 45’, στις αντιστάσεις.
6. Το Κοσμίρι πρέπει να είναι λεπτό και τραγανό!