Το μέλλον της πόλης με Πνευματικό Κέντρο

Το μέλλον της πόλης με Πνευματικό Κέντρο

Η Αναγκαιότητα εκμετάλλευσης του οικοπέδου  Ερυθρού Σταυρού και ύδρευσης για Δημιουργία Πνευματικού κέντρου Αγίας Θεοδώρας και Λαογραφικής γωνιάς !!! 

Eίναι γνωστό σε όλους  η βαρύτητα στα Θρησκευτικά – πολιτιστικά -τουριστικά δρώμενα της πόλης μας που έχει η πολιούχος Αγία Θεοδώρα .

Πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών είτε για προσκύνημα είτε ως βυζαντινός Ναός είτε για τις εκδηλώσεις και  αναβιώσεις των εθίμων που λαμβάνουν χώρα στην ενορία  .

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο και από προσωπικές μας γνώσεις διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πόλη που να μην  έχει πνευματικό κέντρο και λαογραφική γωνιά που εκτίθενται κειμήλια από την – τον πολιούχο της  .

Ένα πνευματικό κέντρο με αίθουσα αμφιθεατρική επικλινής με φουαγιέ που θα βλέπει το Ναό , που δεν θα έχει περιορισμούς αλλά θα διατίθεται για πολλούς  σκοπούς και ανάγκες τις πόλης μας, όπως Θέατρο , συναυλίες , παρουσιάσεις , συνέδρια κ.α που θα συμβάλει στην ανάπτυξή της  .

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν χαθεί κατά καιρούς μεγάλες ευκαιρίες για δημιουργία τέτοιου χώρου και αντ αυτού δόθηκαν άδειες για ανέγερση κτισμάτων που χάλασαν την αισθητική του Ναού .

Είναι η τελευταία ευκαιρία αυτό το οικόπεδο !!!

Με την αξιοποίηση (Πεζόδρομος) του άξονα πάρκινγκ Αράχθου – Φεϋζούλ Τζαμί – Λαογραφική γωνιά – πνευματικό κέντρο – Αγία Θεοδώρα –  ένωση με πεζόδρομο Αγίου Βασιλείου μέχρι το Κάστρο ,θα γίνει πόλος έλξεις τουριστών και πολιτιστικών δρώμενων και θα αναβαθμίσει την Γειτονιά .

Στο κέντρο της πόλης χωρίς να πνίγει η να πνίγετε με πάρκινγκ στα 50 μέτρα  με την Αγία Θεοδώρα στα 50 μέτρα ,το Θεατράκι στα 100 μέτρα ,τον Άγιο Βασίλειο στα 200 μέτρα . το Κάστρο στα 500 μέτρα  κ.ο.κ  !!!

Κύριοι αφήστε το στίγμα σας στο μέλλον για κάτι όμορφο για κάτι που θα βοηθήσει στη συνέχιση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς .