22 Αυγ Γαλατόπιτα
Εύκολη και γρήγορη πεντανόστιμη Γαλατόπιτα
Υλικά:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
12 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
3 βανίλιες
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη.
Φύλλα κρούστας η χειροποίητα.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις 12 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια για να μη κολλήσει.
Μόλις το μείγμα πήξη σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη και τις βανίλιες ανακατεύοντας συνέχεια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε για λίγο τα αυγά. Αμέσως μετά τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας αρκετά και γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα ανάμεσα στα οποία με ένα πινέλο αλείφουμε από το υπόλοιπο βούτυρο που μας έμεινε . Αφού ρίξουμε το μείγμα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με το βούτυρο . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, μέχρι η πίτα να πάρει ένα ωραίο σκούρο ξανθό χρώμα .