Κουλουράκια Χαλαχάλα

Κουλουράκια Χαλαχάλα

Υλικά

150 γραμμάρια φυτίνη

150 γραμμάρια ζάχαρη

1,5 κουταλάκι αμμωνία

650 γραμμάρια αλεύρι

2 αυγά

1/2 ποτίρι χυμό πορτοκαλιού 

2 βανιλάκια.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους, διαλύομαι την αμμωνία σε μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι και τη ρίχνουμε μέσα . Χτυπάμε τα ασπράδια να τα κάνουμε μαρέγκα, και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί στο τέλος ρίχνουμε τα βανιλάκια και το αλεύρι σιγά-σιγά. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 180.