26 Αυγούστου 2010 – 26 Αυγούστου 2021.

26 Αυγούστου 2010 – 26 Αυγούστου 2021.

26 Αυγούστου 2010 – 26 Αυγούστου 2021.

Με 11 χρόνια καθυστέρηση η πόλη μας τίμησε τον ήρωα Τάσο Μπαλατσούκα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ήταν 28 Μάρτη του 2021 όταν ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων Αγίας Θεοδώρας Κουρσάρης Σάκης ανάρτησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ένα παράπονο και ένα αίτημα, το παράπονο ήταν γιατί μετά από τόσα χρόνια δεν έχει τιμηθεί ακόμα ο Τάσος και το αίτημα ήταν να έρθει ένα αεροπλάνο να στηθεί ως μνημείο και να τιμηθεί ο ήρωας μας ή αν δεν μπορούσε να γίνει αυτό να γίνει τουλάχιστον ένα διαφορετικό μνημείο. Αυτή η ανάρτηση ήταν το σπίρτο που προκάλεσε έκρηξη στα social media και στην κοινωνία . Η Ειρήνη Κατσούλα βλέποντας αυτό το ντόμινο που προκάλεσε η ανάρτηση κάνει το ρεπορτάζ με συνεντεύξεις από την Κρήτη και τους γονείς του συχωρεμένου δεύτερου πιλότου Σήφη Αναστασάκη που έπεσε μαζί με τον Τάσο, τον Αντιδήμαρχο Χαρακλιά Κώστα αλλά και τον πρόεδρο του συλλόγου μας.

Και φτάσαμε 11 χρόνια μετά ο Δήμος να Τιμά τον Τάσο Μπαλατσούκα με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αλλά και την ονοματοθεσία της πλατείας του Τριγώνου ως πλατεία Τάσου Μπλατσούκα κάτι που είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο πριν δύο έτη. Πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή. Οι γονείς, οι αδερφές  του Τάσου αλλά και η σύζυγος με την κόρη του Εριέττα που ήρθαν από την Κρήτη συγκινημένοι και περήφανοι !!!

Δάκρυσαν άπαντες όταν ο επίτιμος καλεσμένος πτέραρχος Βασίλης Παπαχρήστος κάλεσε να καταθέσει το στεφάνι μαζί με την κόρη του εκλιπόντος, ενώ περνούσαν τα F16 στον ουρανό της πόλης !. Ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Κουρσάρης Σάκης άλλα και ο Πρόεδρος των Μοντελιστών Γιώργος Μάτος δώρισαν αναμνηστικά στην Οικογένεια αλλά και στην σύζυγο με την μικρή Εριέττα !!!

Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Τσιρογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Χαρακλιά για το μνημείο και την άψογη τελετή !!!

Οι 5 μήνες που πέρασαν από την ανάρτηση μέχρι την 26 Αυγούστου θα μπορούσαν να έχουν τίτλο : ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ !!!

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ . ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ